Küsi soodne pakkumus:

Vundamendi kvaliteet on oluline, sest vundamendile toetub kogu maja ning vundamendi puhul tehtud vead mõjutavad ka teisi maja osi põhjustades vajumisi, pragusid jmt.

Vundamendi puhul on iga etapp oluline:

  • geodeesiatööd ja pinnasega arvestamine;
  • projekteerimine ning vundamendi poolt kantavate raskustega arvestamine;
  • materjalide ja ehitustöö kvaliteet.

Vähimgi viga muudab vundamendi parandamise hiljem väga kalliks, mõnikord isegi võimatuks.

Kuna ka vundamenditüüpe, mida kasutada, on päris palju, tasub iga hoone vundamendi rajamise eel arvestada projekteerimistöödega, mis tagavad hilisema hoone püsimise. Projekteerimiseks on aga vaja teada pinnase omadusi ning määrata kindlaks hoonealused pinnasetüübid. Parim viis selleks on geodeetiline mõõdistamine, abi võib leida ka juba varem toimunud geodeetilistest uuringutest ning ka naabrite pinnaseuuringud aitavad saada ülevaadet piirkonna pinnase omapäradest.

Ehitustöödega alustades tuleb arvestada eri vundamenditüüpide eripärasid: plaatvundamendi soojustusvajadust, lintvundamendi puhul vundamendi ja majakonstruktsioonide vahel materjalide isoleerimise vajadust jne. Unustada ei tohi ka seda, et kõrge pinnasevee puhul tuleb kindlasti lahendada drenaaž ning pinnase kalded peaksid viima vee majast eemale. Lahendada tuleb seegi, kuhu ära juhitud vesi imenduda saab. Seetõttu on eriti oluline vundamendi rajamiseks käed lüüa kogenud ehitajatega. 

Küsige julgesti, me anname nõu!


Meeleldi anname teile nõu vundamentide rajamisel! Meil on pikaajalised kogemused nii suurte kui väiksemate hoonete vundamentide ja müüride ehitamisel, oleme rajandu ka väga keerulisi ja suuri avalikke hooneid ja tootmispindu.

 

Hea koostöö eeldab alati tihedat suhtlust ja soovi saavutada parim tulemus. Kirjutage või helistage meile, lahendame koos tekkinud küsimused!

Helista meile

+372 5620 8888

Kirjuta meile

info@meisterviimistlus.ee

Saame kokku

Lepime aja kokku ja kohtume!

Meisterviimistlusest

Meisterviimistlus OÜ on loodud 2007. aastal. Ehituse alal on määravad kogemused-oskused ja soov maksimaalselt head tulemust saavutada. Meil on olemas kvalifikatsiooniga töömehed, üle 15 aasta kogemusi ehituse vallas ja soov pakkuda tellijale parimat lahendust! Oleme orienteeritud koostööle, sest vaid nii saame saavutada teie jaoks maksimaalse tulemuse! 

Salvesta
Kasutaja küpsiste seaded
Loodame, et saate meie veebilehte segamatult kasutada. Kui te keelate kõik küpsised, võib tekkida lehe kasutatavuses tõrkeid.
Luba kõik
Keela kõik
Loe lisa
Analüütika
Tööriist mis analüüsib veebilehe efektiivsust ja statistikat.
Google Analytics
Kinnita
Keeldu
Unknown
Unknown
Kinnita
Keeldu